Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så ska föräldrar prata med sina barn – om tiggare

Publicerad: 10 juni 2015, 07:37

I Stockholms Stadsmissions nya kampanj fokuserar man på barns frågor om tiggeri. I filmen får barnen ställa sina egna frågor till tiggarna. Men svaren är desto svårare att ge.


Med kampanjen vill Stockholms Stadsmission bemöta fördomar om tiggande EU-migranter och samtidigt hjälpa föräldrar att svara på barnens frågor.

Det är Kärnhuset som nu gör sin första kampanj för Stockholms Stadsmission.

– Vi har pratat med ett antal lågstadieklasser och när barnen inte fått hjälp av vuxna att prata om sina tankar behöver de hitta svaren någon annanstans. De hänvisas till skolgårdens svar där rykten som känns kittlande blir till sanningar, säger Jonas Järnfeldt, projektledare på Kärnhuset.

– Vi kände direkt att vi ville gå vidare med Kärnhusets kampanjidé. Tiggeriet är en av våra mest aktuella samhällsfrågor och det är viktigt att även barnen inkluderas i de samtalen, säger Sandra Axell, projektledare på Stockholms Stadsmission.

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.