Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så ska han klara ”Cannesmedalen”

Publicerad: 16 juni 2014, 13:52

Simon Strand på plats i Cannes.

Foto: Fredrik Thambert.

Pr-konsulten Simon Strand kör en äkta dubbel i år: sju dagar Cannes Lions och sju dagar Almedalen. Så ska han göra för att klara utmaningen.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2014Simon Strand

Efter en sömnlös natt anlände Simon Strand till den franska rivieran igår. Framför honom ligger en pressad period. Medan majoriteten av svenskarna åker hem på torsdag för att hinna till midsommarfirandet stannar han kvar i Cannes ända till på söndag. Sedan väntar en vecka av återhämtning innan det återigen är dags för sju dagars fullt pådrag under politikerveckan på Gotland.   

Hur ska du orka?
– Det är viktigt att vara långsiktig från första början och inte försöka kräma ut allt för mycket av dagarna och kvällarna. Man måste periodisera mängden seminarier och enheter med alkohol. Så länge det är roligt och motivationen är uppe har man också en ganska stor reservtank av energi att ta av.

Det är första gången du besöker Cannes Lions. Vad har du haft för bild av det innan?
– Att det är en jävla gegga. Jag har varit i Almedalen flera gånger, och det är väl inte helt olikt hur det är här.

Du är själv nominerad i några kategorier med "Är du Klaus-Heidi?". Vad betyder det för dig?
– Det är väl som för alla konsulter, att det är viktigt att kontinuerligt få någon typ av erkännande. Klart att det är roligt, men kvittona behövs också för ens egen trovärdighet i säljsituationer. Jag hoppas att det blir något för AIK, Lufthansa, SL men också andra svenska bidrag.

Du är kanske den enda som kör både hela Cannes och hela Almedalen. Vilka förberedelser krävs för att klara det?
– Det kanske är därför jag har satsat på att göra en "Cannesmedalen" istället för en äkta svensk klassiker: att man inte behöver förbereda sig så himla mycket. Det kräver inte så mycket träning.

Varför har du valt att åka till båda?
– De representerar varsin halva av det jag håller på med - och alltfler projekt kräver en kombination. Samhällsorientering och kreativitet är inte alls mycket värda på egen hand, men tillsammans så.  

Åker du ut i skogen och sätter dig på en stubbe när du har klarat av den här utmaningen?
– Jag ska åka till Beirut på semester. Det är lite stökigt med tanke på det angränsande inbördeskriget i Syrien, men jag har läst UD:s rekommendationer, och så länge man klarar sig på vägen från flygplatsen som går genom de Hizbollah-styrda förorterna borde man vara hyfsat säker. Så jag ska försöka semestra lite i ett förhoppningsvis fridfullt Libanon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.