Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så ska irländska Clontarf slå sig in på svenska whiskeymarknaden

Publicerad: 18 november 2010, 14:10

I slutet av november kommer ett antal nya filmer från irländska whiskymärket Clontarf. Bakom lanseringsfilmerna står John Doe. – Att sticka ut rejält mot de stora konkurrenterna, men ändå vara relevant, är ett måste för att synas. Med hjälp av lite annorlunda whiskey-humor klarar vi den balansgången, säger projektledaren Janne Strandberg, projektledare på John Doe.


Ämnen i artikeln:

John Doe WorldwideJohn Doe

Arcus Sweden inledde nyligen ett samarbete med John Doe Worldwide.

Första uppdraget är för Clontarf, en trippel destillerad irländsk whiskey producerad av the Clontarf Whiskey Company, ett dotterbolag till Castle Brands.

Den aktuella whiskeyn är en blended men det finns också en singel malt och en blandning av single malt och grain whiskey, något som påpekas med en lite humoristisk touch i reklamen.

Kampen om ökade marknadsandelar för irländsk whiskey förs framförallt på TV idag och de stora drakarna konkurrenterna Jameson och Tullamore Dew ligger tungt här.
Även Clontarf kommer att agera i TV och då med icke-traditionella reklamfilmer för en produkt som whiskey, meddelar byrån.

– Att sticka ut rejält mot de stora konkurrenterna, men ändå vara relevant, är ett måste för att synas. Med hjälp av lite annorlunda whiskey-humor klarar vi den balansgången, säger projektledaren Janne Strandberg.

Reklamfilmerna går i med start i slutet av november fram till jul på Kanal 5 och 9.

Fakta

ARBETSGRUPP JOHN DOE

-         Janne Strandberg, projektledare

-         Fredrik Blomberg, AD

-         Henrik Åsis, copywriter

-         Nicki Hallenberg, produktionsledare

ARCUS SVERIGE

-         Svante Selling, VD

-         Michael Keijser, produktchef

FILMPRODUKTIONSBOLAG

Palladium

PRODUKTIONSBOLAG LJUD

Flickorna Larsson

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

John Doe WorldwideJohn Doe

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.