Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så skapade Garbergs framtidens arbetsgrupp

Publicerad: 30 september 2016, 13:50

William Löthman och Sedir Ajeenah på Garbergs.

Foto: Pressbild.

Inför Stockholm Pride skapade Garbergs en modd, ett tillägg, till spelet GTA 5. För att åstadkomma modifikationen tog de hjälp av människor på spelforum på internet.


Ämnen i artikeln:

Stockholm PrideGarbergs

Internt på Garbergs fanns inte kunskapen till att skapa en modd. Den spetskompetens som behövdes fanns inte på produktionsbolagen heller. Därför hittade Garbergs en annan metod för sin produktion. De vände sig till människor på internet.

Jakten på kodtalangen började på Youtube. Där finns tusentals videos på människor som testar olika moddar, och i de flesta finns också en beskrivning på vem som har skapat modden i fråga. Upphovsmännen kontaktades och samtidigt lades idén ut på fem olika spelcommunitys där medlemmarna fick frågan om och i så fall hur det skulle gå att skapa en prideparad i GTA 5.

Den första personen som hakade på var JulioNiB, en av branschens mest kända moddskapare. Han testade sig fram och återkom med en lösning som fick hela paraden med 70 personer att gå i ett led, något som ska vara tekniskt svårt att genomföra.

När skalet till paraden var färdig skapades 70 olika karaktärer. Copywritern Sedir Ajeenah och ad:n William Löthman skrev ned instruktioner på hur de skulle se ut vad gäller ansiktsform, kroppsmålningar, kroppsform och egenskaper. Varje karaktär fick ett ID som sedan matchades ihop med rätt ID i paraden.

Tillsammans med Stockholm Prides festivalchef Christian Gerdes fördes diskussioner om hur Pridetåget skulle vara utformat. Förutom den genuina känslan var det viktigt att alla skulle känna sig inkluderade genom en bra representation. Därför skapades många olika etniciteter, gamla, unga och personer med olika kroppstyper.

Är du nyfiken på att läsa mer om Garbergs modd? Då kan du testa en prenumeration här.

Ämnen i artikeln:

Stockholm PrideGarbergs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.