Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så söker ICA sanningen om vårkukarna

Publicerad: 13 maj 2011, 14:12

ICA tar annonsskylten med "Vårkukar" med en klackspark. På Facebook efterlyser nu livsmedelsjätten tips för att lösa mysteriet.


Ämnen i artikeln:

Ica

I förmiddags rapporterade Resume.se om annonsskylten för "Vårkukar" som sprids på nätet. Ica-butiken i Järvsjö pekas ut som butiken bakom skylten, men där dementerar man ryktena.

Butikschefen på ICA i Järvsö, Erik Hellspong, tror att det är en gammal skylt som varit i omlopp i flera år, men han vet inte var den kommer ifrån.

Centralt på ICA har man inte heller någon aning. Tidigare i dag lade men ut en statusuppdatering på Facebook-sidan där man efterlyser tips för att lösa mysteriet. Och gensvaret har varit stort.

– Vi har ingen teori alls utan hoppas att vi får in tips så att vi får veta sanningen. Antingen är det en felstavning eller en skojgrej som cirkulerar på nätet, säger Staffan Ekengren, presschef på ICA, till Resume.se.

Han vågar inte gissa vad det skulle ha stått på annonsskylten i stället.

Vad säger ni om reaktionerna?
– De visar att mycket kan få fart på nätet med blixtens hastighet oavsett om det är verkligt eller skämt.

Är den här uppmärksamheten, positiv, negativ eller varken eller för er pr-mässigt?
– Det är nog varken eller, vi tar det inte på stort allvar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ica

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.