Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så vill de lära unga vad samtycke handlar om

Publicerad: 5 september 2016, 07:52

Kampanjen "Know No" sätter fingret på vad som gäller – vill förhindra sexuella övergrepp.


Ämnen i artikeln:

Sexuellt våldReklamfilm

I fjol rasade en stor debatt i USA om sexuella övergrepp och våldtäkt. Detta efter att studenten och elitsimmaren Brock Turner dömts till ett sex månaders fängelsestraff för att ha förgripit sig på en medvetslös kvinna. I fredags blossade debatten upp på nytt då han släpptes från fängelset efter att enbart ha suttit av halva straffet.

I samband med det lanserades kampanjen "Know No" av byrån Marc USA i samarbete med Red Snake. Budskapet är enkelt:

Om en kvinna sover eller är medvetslös kan hon inte säga något. Det betyder att hon inte kan ge samtycke till någon form av sexuell aktivitet. Så länge personen inte ger ett tydligt "ja" handlar det om våldtäkt. Det finns ingen gråzon.

I kampanjfilmer möter vi kvinnor som ligger utslagna på stan med skylten "Om jag inte kan säga nej, kan jag inte säga ja". Bakom idén och utförandet står Snake Roth och Stephanie Franke som arbetar på Marc USA. Målet är att lära unga vad samtycke innebär och att främja diskussioner i ämnet.

Här är filmen:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Sexuellt våldReklamfilm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.