Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Saatchi får miljarduppdrag av brittiska staten

Publicerad: 13 januari 2011, 07:37

Engelska M&C Saatchi hjälpte konservativa Tory till valseger i våras.
Nu är det återbäring för byrån som fått ett miljarduppdrag av staten.


Ämnen i artikeln:

M&C Saatchi

M&C Saatchi grundades för 15 år sedan av bröderna Saatchi. Maurice Saatchi har länge varit engagerade i det konservativa partiet och agerat som rådgivare till den konservativa partiledningen.

Därför var det inte oväntat att M&C Saatchi fick uppdraget att göra kampanjreklamen för Tory förra året. Samtidigt gjorde Saatchi & Saatchi, som bröderna Saatchi grundade 1970, reklamen för Labour.

De konservativa vann valet och tillsamman med liberaldemokraterna sjösatte man en drastisk sparplan. Bland annat skars den statliga reklambudgeten ned med 75 procent .

Men de finns lite pengar kvar i reklambudgeten och de går till – M&C Saatchi.

I går meddelades det att byrån fått jobbet hos VisitBritain att marknadsföra Storbritannien globalt som turistmål. Uppdraget är värt 1 miljard kronor.

Den brittiska regeringens ”besparingsminister” George Osborne har dock redan minskat ned VisitBritains reklambudget med 34 procent. Men då gick premiärminister David Cameron ut och uppmanade brittiska företag, som förväntas tjäna på en turistinvasion, att skjuta till pengar . Och mycket riktigt har företag som British Airways och Radisson salat ihop pengar som nu går till M&C Saatchi.

Kampanjen, You're Invited, börjar i maj i år och ska pågå under kungliga bröllopet, drottningens jubileum och OS i London.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

M&C Saatchi

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.