Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Saatchi tar över fyra kunder från Leo Burnett

Publicerad: 26 juni 2008, 10:26

Nu står det klart att Leo Burnett försvinner från den svenska marknaden. Åtta anställda och fyra kunder kommer att hamna hos Saatchi & Saatchi.


Hans Sydow, vd på Saatchi & Saatchi.

Åtta av Leo Burnetts tolv anställda kommer att börja jobba på Saatchi & Saatchi efter sommaren. De tar med sig kunderna IF, SL, Nicorette och Arla Food Services ”Soup Lounge”.
– Det är ett jättehärligt nytillskott och jag ser verkligen fram mot omstarten efter semestern, säger Saatchi & Saatchis vd Hans Sydow.

Men en kund följer inte med: Alecta.
– Det krockar med vårt uppdrag frö Swedbank.

Diskussionerna mellan Saatchi & Saatchi och Leo Burnett, som har samma ägare, började för tre – fyra månader sedan. Det rör sig inte om ett uppköp utan Saatchi kommer att anställa två arbetsgrupper från Leo Burnett, samt ta över kunderna.

Som Resume.se tidigare rapporterat kommer Leo Burnetts stärnkreatör Anna Romson inte att bli anställd på Saatchi & Saatchi. Hon kommer dels att jobba på Berghs på halvtid och dels frilansa. Hon kommer däremot att fortsätta jobba med If.

Det är inte klart om ledningsgruppen på Saatchi & Saatchi förändras.
– Vi får se. Det kommer in ett par riktigt seniora medarbetare. Dessutom får vi tillbaka Gustav Egerstedt i höst.

En som inte följer med är Lars-Göran Uddman idag vd på Leo Burnett han har bestämt sig för att sluta.
– En person kommer att fortsätta jobba för våra andra byråer. Sedan för vi diskussioner med ytterligare två anställda på Leo Burnett, säger Patrick Tepfers som är nordisk chef för Leo Burnett och Publicis.

Saatchi & Saatchi kommer att bli 28 anställda ner personalen från Leo Burnett är på plats.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.