Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Saatchi vänder till förlust

Publicerad: 8 juli 2013, 08:32

Jonas Björlin tog över som vd efter Hans Sydow under 2012.

Foto: Resumé.

Saatchi & Saatchi hade ett kämpigt fjolår, visar den färska årsredovisningen. Byråintäkten minskade med 15 procent, och resultatet blev en förlust på nära tre miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Saatchi & Saatchi

Byråintäkten minskade från 24,2 till 20,5 miljoner kronor under 2012. Rörelseresultatet sjönk från en halv miljon plus till nära tre miljoner minus.

Som en konsekvens hade Saatchi & Saatchi tre medarbetare färre vid årets utgång än vid januari 2012.   Styrelsen anger en svag utveckling under stora delar av året som förklaring till de minskade intäkterna.  

"Vi gick in i året med för stor kostnadskostym och fokus under året har varit att anpassa våra kostnader" skriver de i årsredovisningen.

Men i år hoppas de återvända till svarta siffror på sista raden.  

"Genom att satsa på merförsäljning på existerande kunder ökade orderingången under slutet av året vilket gör att 2013 ser ut att bli ett bättre år. Efter bokslutsdagen har vi också fått in nya kunder som Procordia och Metsä (Lambi)".

Byrån tog också emot ett koncernbidrag på 2,9 miljoner kronor under året.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Saatchi & Saatchi

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.