Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sagan om Ringen-mannen startar nytt bolag

Publicerad: 9 augusti 2012, 08:58

Jens-Peter Sjöberg.

Ett nytt digitalt produktionsbolag är fött. Namnet: Odd Post. Grundare är Jens-Peter Sjöberg, mest känd för sina visuella effekter i filmerna Sagan om Ringen och Harry Potter.


Odd-Post beskriver sig som ett "litet men effektivt och dedikerat digitalt produktionsbolag".  De producerar effekter och animation åt internationella kunder.

Jens-Peter Sjöberg har tidigare grundat bolagen Syndicate och Swiss som är nischade på visual effects och post-produktion för reklamfilm och långfilm. Han har även varit filmchef på reklambyrån Honesty.

Han är emellertid mest känd för sina visuella effekter i filmerna Sagan om Ringen och Harry Potter , men han har även ett hundratal reklamfilmsproduktioner i bagaget.

Jens-Peter Sjöberg drar igång Odd Post tillsammans med Robert Eskekärr och Matts Barrett. Även Mats Ullberg, som jobbat på Swiss i ett par år, ingår i teamet.

–  Jag ser fram emot att producera och skapa nya möjligheter för oss och våra kunder. Vi ligger just nu i förhandlingar med ett antal större bolag om att hoppa in på några av världens största vfx kontrakt, säger Jens-Peter Sjöberg i ett pressmeddelande.

– Vårt mål är att bli en betydande aktör inom digital produktion, nationellt men även internationellt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.