Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Säljer dofter för hen

Publicerad: 12 november 2012, 09:44

TUIfly säljer dofter för hen

Foto: Skärmdump från TUIflys hemsida.

Nu säljer Fritidsresors flygbolag TUIfly Nordic unisexdofter i taxfreeutbudet under begreppet "dofter för hen". – Det finns en risk att folk blir provocerade, säger Lars Persson som ansvarar för ombordförsäljningen till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Fritidsresor

Flygbolaget vill visa att man moderna med språkbruket. I ett tiotal år har man erbjudit unisexdofter, främst från Calvin Kline. Nu går man ett steg längre med ett eget sortiment av dofter mot målgruppen hen.

– När hen dök upp och skapade debatt kändes det kul att hänga på och tänka modernt. Det är kontroversiellt, säger Lars Persson.

Vad ser ni för risker med att använda hen?
– Det finns en risk att folk blir provocerade. Vi tycker att det är kul att sätta ihop vårt utbud med begreppet. Det visar att vi är moderna.

I september lanserade flygbolaget Norwegian en kampanj där man vände sig till hen i samarbete med Garbergs. I annonserna kallade sig företaget för bland annat för "The businesshen's airline"

Tror du att fler kommer att haka på och använda hen i sina kampanjer?
– Jag tror det. Eftersom begreppet väcker känslor kan det vara ett effektivt grepp, säger Lars Persson

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fritidsresor

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.