Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Säljer gigantiskt reklambibliotek

Publicerad: 17 november 2011, 14:37

Delar av Peer Erikssons reklambibliotek

Under sina år i reklambranschen samlade Peer Eriksson på sig ett stort reklamboksbibliotek, någonstans i storleksklassen 1000-1400 böcker. Men efter 30 år med egen byrå auktionerar han ut samlingen, med ett startbud på 100 000 kronor


Peer Eriksson arbetade i 30 år med egen reklambyrå, och under den tiden samlade han på sig ett stort antal reklamböcker som han nu säljer. Det rör sig om 1000 till 1400 böcker, enligt Peer Eriksson själv.

– Det är lite av en vånda att göra sig av med böckerna. Men det känns också synd att de bara ligger, säger Peer Eriksson som i dag jobbar med designbyrån Designboost.

Just nu ligger böckerna nerpackade i kartonger.

– Det finns flera värdefulla och unika böcker i samlingen, säger Peer Eriksson.

Biblioteket planerar han att sälja som en helhet.

– Det vore synd att splittra samlingen. När man samlar så blir det ofta så att man fyller luckor och bygger hela serier. Det vore synd att splittra det, säger Peer Eriksson.

Nu samlar han fotoböcker i stället och pengarna från försäljningen av reklamböckerna planerar han att lägga på fler fotoböcker.

Peer Eriksson auktionerar ut böckerna med ett startbud på 100 000, budgivningen pågår fram till 7 december 18:00.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.