Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Säljer sig till högstbjudande

Publicerad: 22 februari 2012, 12:26

Buda hem en arbetsgrupp i 48 timmar. Pengarna går till välgörande ändamål. Det är en grupp elever från Hyper Islands senaste kampanj.


Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Före att både nå ut till nya uppdragsgivare, och skänka pengar till organisationen ”one laptop per child” har en grupp elever på Hyper Island lagt ut sig själv till försäljning på Ebay.
I auktionen som avslutas på fredag, och där det ledande budet nu ligger på 355 dollar ingår dealen i att ha gruppen på tio personer till sitt förfogande i 48 timmar.

100 procent av pengarna från auktionen går oavkortat till ”one laptop per child”, en organisation som tillhandahåller teknologi och utbildning till världens fattigaste barn.
– Vi ville sätta oss själva till försäljning för att dels se vad som händer, vilka sorters uppdragsgivare som nappar och även göra gott för ett välgörande ändamål, säger Emily Longfield, en av de tio i arbetsgruppen.

Vilken vore drömkunden?
– Vi har pratat om att det vore kul att göra en albumrelease, eller en kampanj för ett band eller event. Ju mer udda uppdrag, desto bättre, säger Emily Longfield.
– Vi har ju flera olika sorters bakgrund i gruppen, så det är en bra deal för vilken kund det än blir.

Hur mycket pengar hoppas ni dra in?
– Vi blir glada för oavsett vad, men drömmen vore att komma upp i 5-10 000 dollar, då allt också går till en bra sak, säger Emily Longfield, som också menar att det kan bli bra pr för den kunden som drar vinstlotten.
– Vi kommer att dokumentera hela processen och lägga upp allt på vår blogg, förutsatt att kunden går med på detta.

Här kan du lägga bud på arbetsgruppen

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.