Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Säljer Videoplaza för ”halv miljard”

Publicerad: 21 oktober 2014, 07:04

Sorosh Tavakoli.

Videoplaza säljs till den australienska telekomjätten Telstra. Enligt uppgift till DI landar prislappen på över en halv miljard kronor.


Bolaget grundades för sju år sedan av Sorosh Tavakoli, Dante Buhay och Alfred Ruth och är en plattform för rörlig annonsering online. När marknaden nu växer snabbt har de blivit en het uppköpskandidat.  
– Vi agerar på en marknad som kommer att vara värd 40 miljarder dollar inom fyra, fem år, säger Sorosh Tavakoli till DI.

Enligt tidningens källor landar priset på över en halv miljard kronor, trots att Videoplaza bara omsatte 40 miljoner kronor i fjol. När de gjorde en nyemission förra sommaren värderades företaget till omkring en kvarts miljard.  
– Våra aktieägare är väldigt nöjda med affären. Det är kul att vi kan vara med och göra en stor exit, det har inte gjorts så jättemånga hittills på den svenska marknaden, säger Sorosh Tavakoli till DI.

De tre gundarna behåller en mindre andel av sina aktier, medan de övriga ägarna säljer i stort sett allt.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.