Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Säljes: Diesels ikoniska reklam

Publicerad: 29 augusti 2017, 09:05

I vintras ställdes Diesel och Paradisets omtalade reklam från 1990-talet ut på Fotografiska. Nu säljs replikor av kampanjerna på auktion.


Ämnen i artikeln:

Joakim JonasonReklambyråerDieselFotografiska

Paradisets kampanjer för Diesel är en referenspunkt som många använder sig av när reklamhistoria kommer på tal. Kampanjerna hjälpte uppstickaren att ta stora marknadsandelar från Levi's och gjorde att reklam på allvar tog sig in i populärkulturen.

Mellan den 18 november 2016 och 5 februari i år ställdes reklamalstren ut i form av foto-reproduktioner på Fotografiska i samband med utställningen "FINALLY IT ALL MAKES SENSE". Nu auktioneras de 120 bilderna från 1991-2001 ut. Auctionet.com genomför auktionen som sker samtidigt som Stockholm Fashion Week. Budgivningen öppnades i går och pågår fram till den den 6 september.

I auktionen ingår bland annat bilder från de internationella stjärnfotograferna David LaChapelle, Ellen von Unwerth, Andrew Macpherson, Jörgen Lööf, Peter Gehrke och Henrik Halvarsson. Samtliga bilder är monterade på aluminium.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.