lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Samlagsvillig" Art Director sökes i avskedsannons

Publicerad: 25 juni 2013, 12:10

Kristoffer Gandsager

När Kristoffer Gandsager ville ha jobb i Sverige ordnade han en tävling där han själv var vinsten. När det är dags att sluta, tackar han sin arbetsgivare med en minst sagt egensinnig jobbannons.

Ämnen i artikeln:

CP+B Europe

KB

Krister Berntsson


"Samlagsvillig Art Director sökes".

Annonsen på här på Resume.se har fått en och annan att hoppa till.

Upphovsmannen är CP+B Europes ad Kristoffer Gandsager, som har sagt upp sig för att flytta hem till Danmark. Och som tack för tiden på CP+B så har han författat annonsen där hans efterträdare söks.

För att få in en fot i den svenska byråvärlden tog Kristoffer Gandsager till ett lite udda knep. Han utlyste en tävling, ”Swedens Most Gästvänliga Agency”, där det enda byråerna behövde göra för att kvalificera sig var att boka ett möte med honom.

Hans tilltag att göra en tävling av sin egen jobbansökan, blev så uppmärksammad att han tilldelades guld i två kategorier på danska Creative Circle Award 2012.

Och så fick han jobb i Sverige. Den vinnande byrån var CP+B i Göteborg som vann för att det dels bjöd på middag och dels hade en hög "när kan du börja-faktor".

En stark entré kräver en lika stark sorti, så när Kristoffer Gandsager efter ett och ett halvt år lämnar CP+B för att flytta tillbaka till Danmark, så gör han det med en lite egensinnig annons där han söker sin efterträdare.

Annonsen är författad på danska (värt att notera att "samlagsvillig" är danska för samarbetsvillig) och innehåller bland annat följande arbetsbeskrivning:

"Det förväntas av dig att du kan sälja dina idéer. Det blir lättare när du upptäcker att svenskar är för artiga för att avbryta dig, även om de inte förstår vad du säger. De läser säkert också artigt det här  — utan att fatta hälften av vad jag skriver."

– Vi kände att han behövde göra en uppföljare på vad han gjorde när han fick jobbet hos oss, säger Gustav Martner, vd och creative director på CP+B. Så vi sa åt honom att vara så ärlig som möjligt.

Men det är inte så att ni söker specifikt efter en dansk ad?

– Nej, vi letar efter en talang. Men eftersom vi jobbar mycket med både Europa och Skandinavien så är det inte så viktigt varifrån man kommer. Och om man uppskattar annonsen så tror jag man kommer att trivas med att jobba hos oss.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev