Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Samsung drar tillbaka HBTQ-reklam efter kritik

Publicerad: 25 januari 2022, 10:29

Samsung drar tillbaka reklamfilmen efter kritik från muslimska delar av samhället.

Foto: Samsung

En muslimsk mamma som kramar om och visar stöd för sin drag queen-son blev för mycket för delar av den muslimska befolkningen i Singapore. Samsung drar nu tillbaka reklamfilmen efter kritik. ”Den kan uppfattas som kränkande”, skriver bolaget på Facebook.


Ämnen i artikeln:

SamsungReklamKampanjHBTQ

Reklamen var tänkt att uppmärksamma Samsungs nya utbud inom produktsegmentet ”wearables” med bland annat hörlurar och smarta klockor. Filmen visade flera personers reaktioner medan de lyssnade på meddelanden från deras nära och kära. I en filmsnutt visas en muslimsk kvinna som lyssnar på en hälsning från sin son, som är drag queen-artist.

Just den scenen togs inte emot väl av delar av den muslimska befolkningen i Singapore som tog till internet för att uttrycka sitt missnöje med Samsungs reklam. 

Samsung ber om ursäkt

En användare skrev att reklamfilmen blottat ”stor förvirring och frågor inom den muslimska delen av befolkningen” medan en annan menade att reklamen ”stör harmonin inom den Malaj-muslimska gemenskapen”.

Den sydkoreanska techgiganten svarade med att ta bort reklamfilmen från sina plattformar och be om ursäkt: ”Den kan uppfattas som okänslig och kränkande”, skrev bolaget på Facebook

Att Samsung tog bort reklamfilmen skapade i sin tur kritik mot bolaget.

”Tänk dig att bli kränkt och känna dig hotad av en mammas kärlek till sitt barn”, skriver en användare, medan många ur Singapores HBTQ-gemenskap uttryckte besvikelse för bolagets beslut.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

SamsungReklamKampanjHBTQ

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.