Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sandra Beijer byter adress

Publicerad: 21 oktober 2008, 09:05

Sandra Beijer, 24, copywritern på Garbergs som privat driver den populära bloggen Niotillfem flyttar nu in på Metro. – Vi har pratat om det ett par månader men jag flyttar officiellt bloggen idag.


Sandra Beijer. Foto: Isabelle Ödesjö

Sandra Beijer har drivit den privata bloggen Niotillfem i 3,5 år. Senast på Devote.se. Idag går flyttlasset till Metro.

Varför flyttar du?
– Det är viktigt för alla unga tjejer som faktiskt läser min blogg att se att det lönar sig att ha en blogg och se att man kan klättra i bloggvärlden också. Även om man sitter på sin klädkammare och skriva saker för sig själv så finns det ett intresse för andra att läsa det, säger Sandra Beijer.

Bloggen Niotillfem har idag cirka 45 000 läsare per vecka. Utifrån kommentarerna på bloggen och mejlen som Sandra Beijer får gissar hon att hennes målgrupp är unga tjejer i övre tonåren.

Vad tror du tilltalar dem?
– Att jag är ärlig och skriver om mig själv. Bloggvärlden är lite som en dokusåpa och jag tror att det finns ett intresse att läsa om andra människor.

Beijer tror dock inte att hon är speciellt läst i branschen.
– Det finns säkert en del och det tycker jag är lite jobbigt, men det är som det är.

Krockar bloggen med din yrkesroll?
– Nej, jag skriver aldrig om något som händer på mitt jobb. Jag vill hålla den delen av mitt liv utanför bloggen. Jag har en tydlig nisch och ett tydligt koncept på min blog och det tror jag alla bloggar som det går bra för har.

Tjänar du pengar på bloggen?
– Ja, det gör jag. Det är på ett sätt som jag och Metro kommit överens om.

Beijer tjänade även pengar på Devote.se men exakt hur vill hon inte uppge. På Metro kommer hon att ha annonser på sajten, något som Metro sköter om.

Har du fått förfrågningar även från annat håll?
– Ja men vilka vill jag inte säga. Jag valde Metro för att jag kände att här kan jag fortfarande vara mig själv. Här kommer jag fortfarande att skriva precis det jag vill.

Vilken är din favoritblogg?
– Underbaraclara. Det verkar vara en vettig och klok tjej.

Sandra Beijers blogg vann i torsdags titeln ”mest originella” på Blogawards, som delades ut av Veckorevyn.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.