måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sandra Beijer lämnar Wieden+Kennedy

Publicerad: 1 februari 2013, 00:06

I dag gör copywritern Sandra Beijer sin sista arbetsdag på Wieden+Kennedy i New York. Hon väljer att ta en paus från reklambranschen och ägna mer tid åt det egna skrivandet.
– Jag kan i nuläget faktiskt leva på min blogg och jag vet inte hur länge till det kommer vara så, säger Sandra Beijer till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Sandra BeijerWieden+Kennedy

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Hösten 2010 flyttade Sandra Beijer och Nina Åkestam till New York. Copywriter-duon hade handplockats av Kirshenbaum, BS+P från Garbergs dit Sandra Beijer hade kommit efter sin examen på Berghs och arbetat i tre år.

Sommaren 2011 bytte Sandra Beijer och Nina Åkestam till byråadress i "Big Apple" till Wieden+Kennedy. Nina Åkestam lämnade New York i augusti förra året för att doktorera på Handelshögskolan i Stockholm.

Nu väljer även Sandra Beijer att flytta hem, hon gör sin sista dag på Wieden+Kennedy i dag. På söndag sitter hon på ett flyg till Stockholm.

– Anledningen är att jag vill fokusera på grejer jag gör utanför reklamen. Jag kan i nuläget faktiskt leva på min blogg och jag vet inte hur länge till det kommer vara så. Därför känner jag att jag måste göra det ett litet tag. Vara min egen, skriva på annat och komma på vad som gör mig lyckligast arbetsmässigt helt enkelt, säger Sandra Beijer till Resumé.

Hur mycket har du saknat Sverige?
– Det har varit upp och ner i perioder men i överlag, inte särskilt mycket alls. Stockholm finns kvar, i New York finns allt jag vill ha och lite till. Däremot har jag saknat Garbergs och Sveriges byråkultur. Det är väldigt annorlunda att jobba i New York än i Sverige. Hierkierna är väldigt tydliga och det är jättesvårt att få ut jobb.

Varför kändes det viktigt att ta en paus från reklambyråvärlden?
– För att jag faktiskt kan göra det och då borde jag.

Hur stor är sannolikheten att du byter spår på längre sikt?
– Vet inte riktigt, jag börjar med ett år, sedan får vi se. Om jag saknar reklamen hoppar jag tillbaka in i den förstås.

Vad är du mest nöjd med yrkesmässigt från New York-tiden?
– Att man är tvungen att hela tiden pusha sig själv att hitta på nya idéer. I Sverige när vi kände att vi hade en bra idé så nöjde vi oss, medan här är inställningen att "bra! nu har vi en bra idé, hitta på tio till". Och det går faktiskt, det är en ganska skön känsla när man inser den.

Skulle du rekomendera andra unga kreatörer att göra samma resa?
– Absolut. Vill man utomlands ska man definitivt ta chansen. Oavsett vilken ålder man är. Att bo i New York i två och ett halvt år är utan tvekan det bästa beslut jag tagit i mitt liv.

Hur tror du att dina läsare kommer reagera?
– Jag hoppas de blir glada. Jag tror man blir glad när någon vågar saker.

Sandra Beijer driver bligen "Nio till fem". Hon är också krönikör i Aftonbladets "Sofis mode".

Hur har du lyckats bygga upp en så pass lönsam blogg?
– Jag har bloggat i drygt åtta år och uppdaterar två gånger dagligen. Jag lägger enormt mycket tid och uppmärksamhet på den, och det kanske märks antar jag.

Vad ska du göra förutom att blogga?
– Frilansa med skriveriet. Skriver redan krönikor och artiklar utanför bloggandet och copywritandet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev