Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sandvik auktionerar ut den "okrossbara" 3d-printade gitarren

Publicerad: 3 maj 2019, 07:01

Sandvik lät den svenska gitarrvirtuosen Yngwie Malmsteen försöka smasha sönder en 3d-printad gitarr helt tillverkad i metall, för att visa på slitstyrkan i det svenska stålet. Nu auktioneras gitarren ut till förmån för Ingenjörer utan gränser.


Ämnen i artikeln:

SandvikReklamForsman & Bodenfors

Det var i mars tidigare i vår som industrijätten Sandvik lanserade en kampanj tillsammans med Forsman & Bodenfors som syftade till att dramatisera ingenjörskonsten. Det genom att låta den svenska gitarrhjälten Yngwie Malmsteen försöka smasha sönder en gitarr som är helt och hållet tillverkad i metall – och framtagen genom en 3d-printer. Sandvik tillverkade den stryktåliga gitarren för att visa precisionen, svårighetsgraden och hållbarheten i sin tillverkning.

Enligt ett pressmeddelande har projektet väckt ett "massivt, globalt intresse", och resulterat i hundratals artiklar och miljoner visningar på Youtube. Nu kommer Sandvik att auktionera ut gitarren – som endast fått några mindre skråmor och som är signerad av Yngwie Malmsteen – till förmån för organisationen Ingenjörer utan gränser. Auktionen kommer äga rum på musiksajten Reverb mellan den andra och 12 maj.

– Resultatet är fantastiskt. Jag gav det allt jag hade, men den var omöjlig att smasha sönder, säger Yngwie Malmsteen i pressmeddelandet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.