Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sängföretag tvingas böta 300 000

Publicerad: 16 juni 2008, 08:47

Sängföretaget Sova AB lovar att betala tillbaka pengarna till de kunder som handlat för mer än 5 000 kronor om det regnar på midsommarafton. Konsumentverket begär nu att Stockholms tingsrätt ska döma ut ett vite om 300 000 kronor till företaget.


Det är inte första gången Sova AB gör en kampanj på regn-temat. Även tidigare år har man lovat pengarna tillbaka till kunder som handlar för mer än 5 000 kronor, om det regnar på midsommarafton.

I annonserna framgår inte de specifika kraven. Minst fem millimeter ska falla mellan klockan 12 och 15 på midsommarafton, vilket det inte gjort under de senaste sju åren på den aktuella väderstationen i Malmö som är referenspunkt. Malmö är en kustnära stad som i regel inte får några större regnmängder så här års.

Dessutom avtalas öppet köp-klausulen bort för de kunder som är med i kampanjen, för att de inte ska kunna komma tillbaka med sängen i förväg om de ser att vädret väntas bli fint på midsommar.

Förra året förbjöds Sova AB att marknadsföra erbjudandet och efter att GP uppmärksammat årets kampanj har Konsumentverket tagit upp ärendet på nytt. Eftersom förra årets förbud var förenat med hot om vite begär man nu att Stockholms tingsrätt ska utdöma vitet på 300 000 kronor.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.