Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sanningen om byråaffären – Shout försatt i konkurs

Publicerad: 15 april 2015, 13:21

Roger Brovik och Stefan Gustafsson bildar Dear Friends Shout.

"En ny storbyrå ser dagens ljus" skrev Dear Friends och Shout i sitt pressmeddelande om samgåendet i måndags. Men sanningen är att Shout lämnade in en konkursansökan i fredags. Enligt uppgift till Resumé är det bara fyra medarbetare, inklusive ägaren Stefan Gustafsson, som har fått nytt jobb.


Ämnen i artikeln:

ShoutDear Friends

I fredags lämnade Shout in sin konkursansökan till Göteborgs tingsrätt. I den framgår att byråns rörelseresultat per den sista mars i år landar på nästan 1,4 miljoner kronor i förlust. Företagets egna kapital har inte blivit återställt sedan de fick göra en första kontrollbalansräkning den sista september i fjol. Därmed anser styrelsen att det inte finns några andra möjligheter än att bolaget ska begära sig i konkurs. Två dagar senare kom pressmeddelandet om att Dear Friends köper upp byrån. Inget nämns där om konkursen.

I den senast tillgängliga årsredovisningen som är för 2013 redovisade Shout en omsättning på 17 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 117 000 kronor. Då hade byrån 15 anställda.

När Resumé pratade med Dear Friends vd Roger Brovik i måndags ville han inte avslöja någon köpesumma för Shout, men sade att hälften av de anställda följer med i inkråmsaffären. Vidare berättade han att de båda parterna hade diskuterat ett samgående sedan innan jul, men att det först nu blivit dags att göra slag i saken.
– Vi vill bli en riktig utmanare, både i Göteborg men också i hela Sverige. Storleken gör att vi kan ta ännu större kunder, och med bredden vårt erbjudande och Shouts kreativa höjd kommer det att bli riktigt bra. Jag är jätteglad, sa Roger Brovik.

Enligt Resumés uppgifter rör det sig bara om fyra personer, inräknat Shouts ägare och styrelseordförande Stefan Gustafsson, som går över till Dear Friends. Personalen ska ha informerats kort innan nyheten skickades ut, och de flesta blev alltså av med sina jobb.
– Det var verkligen inte schyst agerat, säger en uppgiftslämnare.

Vi har utan framgång sökt Stefan Gustafsson och Roger Brovik för deras kommenterar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ShoutDear Friends

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.