Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Säpo i ny kampanj – Åkesson & Curry ligger bakom

Publicerad: 4 augusti 2016, 09:44

Säpo och Polisen när de skyddade Magdalena Andersson under budgetpromenaden.

Säkerhetspolisen rullar ut en kampanj riktade mot poliser med målet att få fler att söka livvaktsutbildningen.


Ämnen i artikeln:

KommunikationsstrategiContentbyråerÅkesson & CurrySäpoPolismyndighetenKampanjRekryteringKommunikation

Säkerhetspolisen rullar ut en kampanj riktade mot poliser med målet att få fler att söka livvaktsutbildningen.

Åkesson & Curry har för Säpos räkning producerat ett antal filmer som en del av Säpos rekryteringskampanj för att få fler poliser att söka sig till utbildningen som livvakt.

Säpo, som annars är kända för att hålla mycket låg profil, visar i filmer upp personer som arbetar som livvakter. Filmerna består av intervjuer med mycket fokus på framförallt träning.

– Eftersom Säkerhetspolisen sedan förra året är en egen myndighet har vi inte längre möjlighet att nå ut till svensk polis genom Polismyndighetens interna kanaler. Därför ser vi att vår egen webbplats blir den viktigaste kanalen. Vi använder oss även av vårt Twitterkonto @SAPOSverige, säger presschefen Sirpa Franzén till Resumé.

Susanna Trehörning, chef för personskydd, säger:

– Vår verksamhet behöver både kvinnor och män för att kunna utföra vårt uppdrag på bästa sätt. Vi vill att alla poliser i landet ska få kännedom om att vi rekryterar, att de blir nyfikna och får veta vad yrket innebär.

Filmerna har föregåtts av en förstudie, där Säpo sett till att det ska komma upp frågor som ansökande vill ha svar på.

– Mycket av budskapet är att man ska börja träna tidigt. Även om testerna är senare i höst så kan man tidigt få tips kring hur man lägger upp träningen under sommaren, säger Sirpa Franzén.

Responsen har varit god.

– Många poliser har hört av sig. Bland annat småbarnsföräldrar som varit glada för att få info om att det faktiskt går att kombinera livvaktsyrket med att vara småbarnsförälder.

Robert Bryhn, vd på Åkesson och Curry, säger:

– Vi kommenterar aldrig våra uppdrag för Säpo, men vi är glada att vi också fått bidra med jobb i demokratins tjänst tillsammans med dessa fantastiska kvinnor och män.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.