Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sara Haag får antikt uppdrag

Publicerad: 28 april 2008, 13:47

I torsdags valdes radioreklamprofilen Sara Haag in i Riksantikvarieämbetets insynsråd. – Det är en möjlighet att få tillträde till en helt annan värld, säger Sara Haag till Resume.se.


Sara Haag, radioreklamprofil och antikexpert. Foto: Stefan Borgius

Sara Haag startade förra året egna bolaget Sara Haag AB efter att ha lämnat Delorean där hon jobbat i sju år. Nu får hon ett udda sidouppdrag – i torsdags valde Regeringen in henne i Riksantikvarieämbetets insynsråd.

– Jag blev uppringd av en kvinna som sa att kulturministern undrade om jag kunde sitta i insynsrådet. Va? Sa jag då. Det är tydligen så de gör. De kollar upp folk som de tycker verkar bra.

Vad gör insynsrådet?
– Riksantikvarieämbetet ska kunna fråga oss om vi kan titta på delar av deras verksamhet och föreslå hur man kan göra saker på andra sätt. Vi ska komma med idéer, vara generaldirektörens bollplank och tillföra en annan synvinkel. För min del en kreativ synvinkel.

Enligt Riksantikvarieämbetets hemsida ersatte insynsrådet den tidigare styrelsen för organisationen vid årsskiftet. I torsdags valdes även framtidsstrategen Ulf Broman, högskoleadjunkten Henrik Larsson och vd:n Karin O’Connor in i rådet.

Blir du för insynsrådet vad Johan Staël von Holstein blev för Kulturrådet?
– Haha, ja, det får stå för dig. Men det kanske finns någon som blir förbannad och säger att jag kommer förstöra deras verksamhet.

Vad visste du om Riksantikvarieämbetet tidigare?
– Inte mycket. Jag kände till kringlan. Men jag tror att alla som tänker efter har ett intresse för deras verksamhet.

Är det avlönat eller bara ett hedersuppdrag?
– Jag tror att det ska vara avlönat. Men det var inte därför jag tog det, det är en möjlighet att få tillträde till en helt annan värld, det tyckte jag var det roligaste.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.