Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SAS nya strategi: "Vi bemöter inte de mindre spelarna"

Publicerad: 5 mars 2010, 15:39

SAS marknadschef Ulf Hermansson Sammell är trött på pajkastningen från konkurrenterna och säger till Resume.se att SAS fortsättningsvis inte kommer att bemöta de mindre flygbolagens utspel mot SAS.


Ämnen i artikeln:

RyanairSAS

– Vi har 21 miljoner resenärer och punktlighet i världsklass varför ska vi bemöta de mindre spelarna som jagar oss som marknadsledare. Priserna hos de andra bolagen är inte billigare än SAS, när de har lagt på alla avgifter blir det väldigt dyrt. Hos SAS vet du vad du får för priset, ingen annan säljer lika många billiga biljetter som oss, säger Ulf Hermansson Sammell.

Ryanairs Erik Almsäter har inte mycket övers för påståendet om att SAS skulle sälja flest billiga biljetter och att SAS nu väljer strategin att inte bemöta några mer utspel från  konkurrenterna:

– SAS förmåga att begrava huvet i sanden fortsätter. SAS måste förstå att det är ett litet regionalt bolag med oväldigt oviss framtid och totalt oförmåga att erbjuda eller för den delen sälja billiga biljetter i Norden. Ryanair är Europas största flygbolag med de garanterat lägsta priserna och även SAS vet att det är ett högprisbolag som uppenbarligen inte kan konkurrera med Ryanair, säger Erik Almsäter försäljnings-och marknadsansvarig.

Står ert erbjudande till SAS ledning kvar om att resa gratis med Ryanair?
– Ja. SAS ledningen och styrelsen kan närsomhelst höra av sig till mig så ska vi ordna gratis resor för dem att resa med Ryanair.

Daniel Nilsson

Ämnen i artikeln:

RyanairSAS

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.