Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SAS tar hjälp av studenter

Publicerad: 17 februari 2014, 11:27

Det vinnande bidraget gjort av fem studenter på Forsbergs skola.

En annons publicerad i in-flightmagasinet Scanorama. Det blev resultatet för en grupp studenter på Forsbergs efter ett samarbete med SAS.
– Fler borde få prova det här. Studenter har ingen stor erfarenhet, men är fria i tankesättet, säger Josefine Nytomt på Forsbergs.


Ämnen i artikeln:

Forsbergs skolaSAS

Under oktober förra året anordnades en tävling bland Forsbergs avgångselever. Priset var att få en annons publicerad i SAS egna magasin Scanorama nu i vår.

Annonsen skulle handla om SAS Eurobonus. Josefine Nytomt, som varit projektledare för den vinnande annonsen, berättar att gruppen på ett konkret sätt ville visa vad bonussystemet handlar om – att saker man köper till slut kan betala en resa.  

– Den vinnande annonsen omfamnar kundnyttan på ett lekfullt och bra vis samtidigt som den skapar intresse och är högst relevant. Annonsen kommer även publiceras i vår kommande kommunikation ut mot samtliga marknader och få synlighet på alla våra flygningar, säger Johan Åhlén, marknadsansvarig på SAS i ett pressmeddelande.  

Gruppen vann tävlingen i konkurrens med nio andra bidrag från Forsbergs. Efter några veckors arbete presenterades alla annonser för Johan Åhlén och Stefan Hadelius, strategi- och marknadschef på SAS.  

– Det är kul att SAS kan vara lite nytänkande här och använda sig av oss studenter för idéer. Det här visar hur bra ett samarbete faktiskt kan bli, säger Josefine Nytomt.  

Förutom Josefine Nytomt ingår fyra studenter till i gruppen: Cecilia Schröder, och Joakim Friberg som jobbat med design, Markus Mannberg, Copywriter och Malin Nerby, foto (Fotoskolan, Stockholm).  

– Det var kul att vara med i hela processen från tanke till pitch till skapande och publicering, säger Josefine Nytomt.  

Det är sista terminen för gruppen som läser grafisk design och reklam. Och Josefine Nytomt vet vad hon vill syssla med i framtiden.

– Jag vill jobba med AD och tycker att projektledning är kul. Vi är glada över att vi fått den här chansen att prova något på riktigt. Tidigare har vi bara gjort saker för oss själva.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Forsbergs skolaSAS

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.