Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SBS-chef tar över Chimney

Publicerad: 7 maj 2014, 12:55

Peter Söderlind.

Peter Söderlind blir ny vd för Chimney-gruppens svenska verksamhet. Han kommer närmast från en roll som marknadschef på SBS Discovery.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryChimney

Rekryteringen är en del av Chimneys strategi att stärka den lokala  ledningen i Sverige och frigöra resurser för gruppens utveckling  internationellt, enligt Chimneys koncernchef Michal Kalinowski.

– Vi  är mycket glada att se Peter som vår nye svenske VD, han kan Chimney  sedan tidigare och bidrar dessutom med stark marknadskompetens, säger  han i en kommentar.

Peter Söderlind har tidigare varit vice vd för byrån  Fireplace inom Chimney-gruppen samt Head of Concept för Europa.

Nu tar  han alltså över Sverige-verksamheten.
– Jag ser fram emot att få  arbeta med alla begåvade människor inom Chimney och deras kunder i en  tid där möjligheterna för kommunikation via rörlig bild ständigt ökar,  säger han i en kommentar, säger han i en kommentar.

Den nuvarande  Sverige-vd:n tillika Chimney-grundaren, Henric Larsson, går över till  att dels fokusera på bolagets kunder i Sverige, dels agera som bollplank  och mentor för Chimneys internationella chefer.

– De flesta riktigt  framgångsrika bolag i vår bransch har starka kreativa personer som  ledare – Peter är en sådan, säger han i en kommentar.

Peter Söderlund börjar sin nya tjänst den 1 september.

Chimney ska även tillsätta en produktionschef för den svenska ledningsgruppen inom kort.

Bolaget producerar över 6 000 filmer i över 60 länder per år.

Chimney grundades år 1995.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryChimney

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.