Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Scandics nya koncept ska göra hotellkedjan mer personlig

Publicerad: 11 juni 2018, 08:44

I det nya kommunikationskonceptet, framtaget av Tillsammans och Folket, försöker Nordens största hotellkedja ta tillvara på de delar av hotellupplevelsen som kunderna säger sig uppskatta mest.


Ämnen i artikeln:

TillsammansScandicFolketReklam

För två år sedan bröt Scandic med sin långvariga byråpartner Honesty. Istället valde man att inleda samarbete med systerbyråerna Tillsammans och Folket.

Nu presenterar hotellkedjan sitt nya kommunikationskoncept, "Stay Feel Live Better". Konceptet kommer att lanseras samtidigt i alla nordiska länder samt i Tyskland och kommer att synas i tv, print, utomhus, sociala medier och i de egna kanalerna.

– Att skapa en enhetlig röst över alla marknader och ett koncept som visar på styrkan och bredden av Scandics erbjudande har varit en fantastisk och kul uppgift. Att hålla den enhetlighet över alla kanaler som krävs i dagens kommunikationslandskap och samtidigt vara kostnadseffektiv nogatt producera för en mängd kanaler är en utmaning. Men vi ser det nya konceptet som en mycket bra grund och utgångspunkt säger Johan Falk, managing partner på Tillsammans och Folket.

Målet är att ta fasta på de delar Scandics kunder verkar uppskatta mest med att bo på hotellen: en god natts sömn, bra service och bra mat.

– Vår hotellmiljö, våra rum, våra passionerade team members och vår fantastiska frukost och mat gör att du som gäst verkligen kan bli den bästa versionen av dig själv när du vistas hos oss. När du lämnar oss känner du dig utvilad och nöjd. Den upplevelsen och känslan ville vi ta fasta på i vårt nya kommunikationskoncept, säger Frippe Stenberg, VP brand & guest journey på Scandic Hotels.

"Stay Feel Live Better" ska även visa upp ett mer emotionellt Scandic än tidigare. Samtidigt som man lanserar det nya konceptet byter man även ut alla hotellens enheter, från dörrhängare till kaffemuggar.

– Med vårt nya koncept vill vi visa hur den upplevelse vi skapar för våra gäster bidrar till att nya bekantskaper uppstår, tidigare band stärks och gemensamma likväl som enskilda minnen skapas och hur vår service, våra rum och sängar och vårt frukosterbjudande möjliggör detta. Vi vill helt enkelt visa upp vad vi tycker är en riktigt bra hotellupplevelse, avslutar Frippe Stenberg.

Arbetsgrupp byråer:
Kundansvarig: Johan Falk
Projektledare: Lotta Lindkvist
Produktionsledare: Nenne Söderlind
Ansvarig Kreatör: Emil Oldberg
AD:s: Roland Nyhlin, Kjell Doctorow
Copywriters: Jocke Hanspers, Mattias Manitski
Formgivare: Robin Ejnebrand, Isa Svärd, Nathalia Moggia, Elin Levander
Filmproduktion: BRF, regissör Johan Storm

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.