Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Scania skapade tickande klocka av sina lastbilar

Publicerad: 21 september 2016, 09:19

14 lastbilar som körde synkroniserat bildade en gigantiisk lastbilsklocka i Scanias kampanj.


Ämnen i artikeln:

Scania

På 70 000 kvadratmeter stort flygfält skapade Scania världens första klocka av lastbilar på Scaniaclock.com. 14 lastbilar och 90 förare engagerades i klockan som sedan visades på nätet. Bilarna som utgjorde sekundvisaren fick köra i en perfekt cirkel varje minut - under 24 timmar.  Den inre fick köra i 13 km/h.

Lastbilsklockan skapades tillsammans med reklambyrån TBWA Stockholm. Den hölls igång under 24 timmar, filmades ur fem vinklar och tittarna kunde själv byta mellan dem.

Föraren Elin Engström berättar:
– Den främsta utmaningen i fjärrtransporter är precision och punktlighet. Lastbilsklockan var det ultimata provet på att hålla din linje, rätt hastighet och ha koll på varje sekund i 24 timmar i sträck. Alla förare måste vara i perfekt synk och precision för att uppnå detta, säger Elin Engström.


− Lastbilar är stora, kraftfulla maskiner, men de är också avancerade och raffinerade verktyg – precis som klockor. Varje lastbil har optimerats för sin specifika uppgift i klockan. Scanias tjänster för realtidsövervakning och analys styr hela operationen, säger Staffan Arvas, Head of Marketing Communications på Scania.

Björn Wallenberg

Ämnen i artikeln:

Scania

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.