Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Scholz & Friends förra vd tar över Great Works

Publicerad: 19 november 2012, 10:03

Ted Persson, Petronella Panerus och Magnus Wålsten

Foto: Blanca Sjöstedt

I våras hoppade Petronella Panerus av jobbet som vd på Scholz & Friends. Nu tar hon över Great Works och efterträder därmed Magnus Wålsten som varit tillförordnad vd på den digitala byrån.


Ämnen i artikeln:

Petronella PanérusGreat WorksTed PerssonMagnus Wålsten

Petronella Panerus lämnade Scholz & Friends i våras efter sex år på byrån varav de sista tre som vd. I dag presenterades hon för medarbetarna på Great Works. Hon tar över vd-stolen efter delägaren Magnus Wålsten som varit tillförordnad verkställande direktör sedan sommaren 2010.

– Vi har velat ha Petronella under en längre tid. När vi började processen med att tillsätta en ny vd på riktigt dök hennes namn upp ganska snabbt i diskussionerna. Hon har visat att hon är en stark vd sedan tiden på Scholz & Friends. Hon har en tydlig internetbakgrund och vi delar samma syn på kommunikation och innovation, säger Ted Persson creative director och delägare på Great Works till Resumé.

2012 har varit ett händelserikt år för Great Works. I januari köpte man tillbaka 60 procent av verksamheterna som man sålde 2007 till det japanska nätverket TYO. I våras tog man hem kunden Samsung efter en omfattande pitch. Just nu befinner sig den digitala byrån i en fas av riktningsförändring.

– Vi håller på med ett omdefinieringssarbete där vi måste förtydliga oss. Att rekrytera en ny vd var högprioriterat när vi ska sätta oss ner och fundera på en ny rikting, säger Magnus Wålsten, delägare och kundansvarig på Great Works.

Innan Petronella Panerus bestämde sig för att tacka ja till vd-jobbet på Great Works passade hon på att ta ett par månaders ledighet. Hennes första uppdrag blir att lära känna organisationen och medarbetarna på byrån.

– Man sneglar alltid på andra företag och jag har alltid tyckt om det som Great Works gör. De har legat i framkant på den digitala sidan i en längre tid. Det var inte svårt att tacka ja till jobberbjudandet, men det avgörande var att vi hittade en bra tajming, säger Petronella Panerus.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.