Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Schyffert dragplåster för ny talangtävling

Publicerad: 5 februari 2015, 11:22

Henrik Schyffert

Foto: Resumé

In the Cold och Vinter startar Young Creative Challenge - 24 timmarstävling som utmanar kreativa studenter den 13 och 14 februari. För att inspirera stundenterna kickar komikern Henrik Schyffert igång tävlingen med en föreläsning.


Under 24 timmar ska studenterna, som delas upp i tolv lag, tänka utanför boxar och kläcka svindlande idéer som ska utgår från ett skarpt case med en riktig beställare.

– Tävlingen har startats på initiativ av våra kompisar på In the Cold och för Vinter är det självklart att vara med och utveckla nya kreativa talanger på alla sätt vi kan. Det känns verkligen kul att få kanalisera allt engagemang från spännande unga hjärnor i ett konkret projekt. Jag är toknyfiken på att få se vad som kommer ut ur detta, säger Ronny Olovsson, partner och pr-strateg på Vinter är juryns ordförande i ett pressmeddelande.

Komikern och tv-personligheten Henrik Schyffert inspirationsföreläser för att kicka igång kreativiteten och det blir startskottet för tävlingen. Vinnaren koras lördagen den 14 februari klockan 20.00. Projektet har flera samarbetspartners i form av Vinnova, Luleå tekniska universitet - LTU, Piteå science park, Norrbottens Media och LTU Business.

– Ett fantastiskt bra projekt, speciellt bra att det är ett tvärvetenskapligt tänk i botten, betygsätter Jessica Bjurström, vd KOMM i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.