Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SD:s kampanj mot tiggeriet får nobben av Skånetrafiken

Publicerad: 11 augusti 2015, 07:51

Det blir ingen kampanj mot det organiserade tiggeriet på Skånetrafikens bussar

Sverigedemokraterna nekas annonsera med samma budskap på Skånetrafikens bussar som förekom på tunnelbanan i Stockholm. Det beslutade Skånetrafiken efter ett långt möte.


Ämnen i artikeln:

SkånetrafikenSverigedemokraterna

I förra veckan meddelade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att man planerade att utöka sin omtalade reklamkampanj i Östermalmstorgs tunnelbana till Skåne. Nu får man nobben av Skånetrafiken.

– Det är tråkigt att Skånetrafiken agerar åsiktspolis. Det är inte värdigt en demokrati. Som vi uppfattar det strider inte budskapet mot några lagar och kan inte uppfattas som stötande, säger regionråd Patrik Jönsson (SD) till SVT.

Beslutet togs under måndagen och på tisdagsmorgonen informerades Sverigedemokraterna. Partiet tror att Skånetrafiken har vikt ner sig för ett politiskt tryck.

– Det är en politiskt känslig fråga. Sverigedemokraterna överväger nu att nu gå vidare med en ny kampanj. – Det kan handla om den senaste tidens skjutningar och handgranatsexplosioner i Malmö, säger Patrik Jönsson (SD) till SVT.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.