onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SD skriver under med M i sina anti-flyktingannonser

Publicerad: 26 november 2015, 07:31

Kan bli andra partiers namn i framtiden.

Nu planerar Sverigedemokraterna att lägga till fler partinamn i sina annonser, H&M ny sponsor till Sarah Sjöström och Zlatans kostsamma pr-knep.

Ämnen i artikeln:

H&MZlatan IbrahimovićSD

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


SD skriver under med M i sina anti-flyktingannonser
För någon månad sedan deklarerade Sverigedemokraterna att de kommer att göra en annonskampanj utomlands. Nu, när de första annonserna börjar synas, skriver de förutom sitt eget, även med Moderaternas namn. Annonserna ska ha publicerats i tidningar i Serbien, Turkiet och Afghanistan. Moderaternas kommunikations- och analyschef Per Nilsson säger till Expressen att det är en "billig kampanj".
– Att Sverigedemokraterna väljer att ägna all tid åt olika PR-spel, annonser och reklamkampanjer, det får stå för dem. Det är väl ett uttryck för hur seriöst de egentligen tar på de här frågorna, säger han.
Nu planerar Sverigedemokraterna att lägga till fler partinamn.
– Med facit i hand hade man kunnat lägga till flera partier, men när vi skickade in det här var det Moderaterna och vi som tyckte det här, säger Joakim Wallerstein, SD:s kommunikationschef, till Expressen.

H&M ny sponsor till Sjöström
Simstjärnan Sarah Sjöström blir H&M:s sportambassadör under OS. Sponsorskapet innebär bland annat att Sarah Sjöström vara med att ta fram sportkollektioner för klädjätten. Det står inte klart vad avtalet är värt, skriver TT.

Zlatans pr-knep: Fixade fansens fest för en kvarts miljon
PSG utklassade Malmö FF med 5-0 under Champions League-matchen som hölls i Malmö i går kväll. Men många Malmöbor håller nog god min ändå. Zlatan Ibrahimovic, som ju spelade mot hemmalaget, hade hyrt hela Stortorget i Malmö för att fansen skulle kunna titta på matchen. Allt till den nätta lilla prislappen av 260 000 kronor. Det skriver Le Figaro.

Googles svar på Instant articles kommer nästa år
Facebook är i färd med att lansera instant articles i Sverige, en tjänst som ska underlätta för medieföretag genom att till exempel minska laddningstiderna. Nu skriver Google i en bloggpost att deras svar på tjänsten, kallad Accelerated Mobile, kommer nästa år.

Anonymous IS-kampanj har gått snett
Efter terrorattentatet i Paris har hackergruppen Anonymous deklarerat krig mot terrorgruppen IS och tidigare uppgivit att tusentals konton kopplade till IS har stängts ned. Men en talesperson för Twitter, som nättidningen Daily Dot har pratat med, säger att de listor på konton som har stängts ned innehåller såväl fel som många akademiker och journalister.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev