Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SD: ”Vi ogillar alla former av tiggeri”

Publicerad: 2 juli 2014, 08:44

Martin Kinnunen.

Foto: SD.

Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen ser inga problem med att flera kommuner har backat kring länsstyrelsens rapport ”Utsatta EU-medborgare i Sverige” - SD körde en anti-tiggerikampanj i tunnelbanan. - Det finns ett organiserat tiggeri i Sverige oavsett om det sker legalt eller illegalt, säger han.


Ämnen i artikeln:

Martin Kinnunen

Resumé kunde tidigare idag berätta att Lund och Kristianstad backar kring rapporten och påståendet att man har kommit i kontakt med tiggare som "kan ha utnyttjats för tiggeri."

SD:s presschef Martin Kinnunen ser ingen anledning att omvärdera partiets EU-valskampanj med budskapet "Stoppa det organiserade tiggeriet på våra gator".

Han menar att det finns rättsfall i exempelvis Västra Götaland som rör organiserade ligor som tiggt ihop 50 000 kronor per vecka:

- Det är bra med pengar för någon från exempelvis Bulgarien, säger han.

Han menar också att samhället försöker tiga ihjäl vad partiet upplever är ett stort problem.

Han poängterar också att SD aldrig har påstått att allt tiggeri är att kriminellt.
- Det hitresta tiggeriet är organiserat. Det tror jag inte någon säger emot. Antingen ligor eller så lånar man pengar för att åka hit och tigga. Vi tycker inte om det om det oavsett, säger Martin Kinnunen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Martin Kinnunen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.