Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SDU bryter mot riksdagens regler: ”Kände inte till det”

Publicerad: 30 juli 2014, 07:02

Riksdagens gym i SDU:s reklamfilm. Riksdagens lokaler får inte användas för reklamfilmsinspelning.

(UPPDATERAD) En av scenerna i SDU:s nya reklamfilm inför valet är inspelad i riksdagens lokaler. Det strider mot riksdagens regler. – Det kände vi inte till, säger William Hahne, vice förbundsordförande i SDU, till Resumé. Riksdagens informationschef Karin Hedman säger att det är allvarligt att reglerna inte följs.

Ämnen i artikeln:

SDU

MH

Magnus Helander


Reklamfilmsinspelning är inte tillåten i riksdagens lokaler. Trots det har Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, spelat in scener i senaste reklamfilmen på riksdagens gym.

– Det var inget vi kände till att man inte fick göra, säger William Hahne när Resumé når honom.

Borde ni inte ha koll på reglerna?
– Det kan man tycka, men det framgår inte av scenerna i filmen att det just är riksdagens lokaler. Det finns inget där som kan härleda till det. Som sagt, det här var inte vi kände till när vi spelade in filmen.

I Riksdagens bestämmelser för fotografering står det klart och tydligt: ”Fotografering för spelfilm, reklamfilm eller annan produktion som inte är nyhetsproduktion är inte tillåten i riksdagens lokaler.”

Riksdagens informationschef Karin Hedman menar att det är allvarligt att reglerna inte följs:

– Det stämmer att det inte är tillåtet att spela in reklamfilm i riksdagens lokaler. Vi kommer att följa upp det som inträffat och föra en dialog med partikansliet. Mer än så kan jag inte säga just nu.

Med den nya filmen vill SDU locka fler kvinnliga medlemmar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev