Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Se årets bästa reklamfilm

Publicerad: 17 december 2008, 12:53

Kreatörernas egen husbibel Creativity Magazine har utsett årets mest kreativa byrå. Crispin Porter + Bogusky gjorde alla rätt utom ett 2008, enligt Creativity.


Whopper Freakout.

Valet av Miamibaserade CP+B lär bli omdiskuterat. Inte minst i USA skapar byrån binära känslor. Antingen översvallande eller avsky.

Creativity anser att CP+B står för den nya byråmodellen, där man utgår från idé istället för kanal, som hämtar inspiration från - likaväl som man själva skapar populärkultur. Man gör det som många byråer pratar om men aldrig lyckas med.

Fram till i år har mycket av CP+B cirkulera runt kreative chefen Alex Bogusky. I år tog han steget upp som styrelseordförande och överlämnat den kreativa ledningen till Rob Reilly och Andrew Keller. Vilket knappast gjort byrån mindre kreativ.

Årets mest framgångsrika kampanj är utan tvekan Whopper Freakout för Burger King. Gäster på Burger King-ställen i Las Vegas blir rasande när de får reda på att deras favorit Whopper inte längre finns. Allt filmades med dolda kameran.

En annan framgångsrik kampanj är Volkswagen Routan, en trist familjebuss som fick uppsving med hjälp av att Brooke Shields rekryterades till kampanjen.

Microsoft är givetvis den mest uppmärksammade kampanjen. Creativity noterar att många kreatörer har rynkat på näsan åt kampanjen men påpekar att med CP+B:s filmer har it-jätten fått en ny och ödmjuk röst som konsumenterna uppskattar.

Men allt har inte fungerat. Samarbetet med Nike slutade med en enda och inte särskilt minnesvärd film.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.