Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SE frestar med egen adress

Publicerad: 24 november 2008, 14:26

I kampanjen Verklighetstestet kan den som vill se hur deras webbadress ter sig i olika miljöer utanför nätet. Skriv in din tänkta adress, och du får se den som busstavla, haklapp, tatuering och hockeyrink, bland annat.


Bakom kampanjen står Futurniture.
– Tanken är att du som testar ska få en uppfattning om hur lättkommunicerad din adress är i verkliga livet. Det är ju egentligen först utanför webbläsaren som det är viktigt att det är lätt att komma ihåg din adress, säger Philip Arvidson, ad på uppdraget.

Kampanjen vänder sig i första hand till personer som redan har till exempel en blogg eller en myspace-hemsida. Tanken är att ge dem en försmak av hur det kan vara att äga en adress och på så sätt få dem att registrera en egen .se-adress.

– Många tror att du inte kan ha en egen adress som privatperson. Det finns en generell uppfattning om att det är dyrt eller krångligt att registrera en .se-adress, säger Philip Arvidson.

.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur)

Byrå: Futurniture
Arbetsgrupp: Katarina Hjertonsson projektledare, Johan Sundberg copywriter, Philip Arvidson och Fredrik Nilsson ad, Camilla Edfors original, Johan Kinnman och Karin Lundberg produktionsledare, Anna Gustavsson Praktikant.
Produktionsbolag: Lifelike

Per Torberger

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.