Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sedir Ajeenah lämnar Garbergs – startar eget

Publicerad: 15 april 2019, 07:26

Sedir Ajeenah

Foto: Anna Hugosson

Reklambyrån Garbergs tidigare vd Sedir Ajeenah lämnar byrån efter åtta år och kommer i stället att starta en egen konsultverksamhet.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerSedir AjeenahReklamGarbergs

Copywritern Sedir Ajeenah kom till Garbergs direkt efter utbildningen på Berghs 2011 och blev efter några år en av byråns mest profilerade kreatörer med uppmärksammade jobb för bland annat Björn Borg, Barncancerfonden, Stockholm Pride och Stockholms Stadsmission.

2017 utnämndes han till vd för reklambyrån efter Joakim Landin, Sedir Ajeenah var då 30 år gammal.

– Garbergs är inte bara min passion. Det är min familj. Vi har en unik kultur där vi kombinerar hårt jobb och höga ambitioner med mjuka värden. Det finns en bra grund att bygga vidare på. Just nu är vi i ett läge där vi skapat en rad uppmärksammade digitala spetsprojekt samtidigt som vi utvecklar vår planningfunktion för att ännu bättre kunna anlysera konsumentbeteenden och lösa komplicerade strategiska utmaningar, berättade han som nybliven vd då.

I slutet av förra året publicerade Resumé en granskning över situationen på Garbergs där flera tidigare medarbetare anklagade byrån för toppstyrning och ett missnöje mot ett hierarkiskt klimat på företaget. Det var dock inte Sedir Ajeenah som stod i centrum för kritiken utan huvudägarna Petter Ödéen, Joakim Landin och ­Johan van der Schoot.

I början av mars annonserade Garbergs att man byter vd och att Mehrnaz Bejne tar över reklambyrån efter Sedir Ajeenah som nu alltså väljer att lämnar Garbergs efter snart åtta år. I stället kommer han att starta en frilansverksamhet.

I ett pressmeddelande säger Sedir Ajenaah:

– Det har varit en spännande resa här på Garbergs med storslagna projekt och fantastiskt begåvade kollegor. Men jag har efter många fina år här valt att starta egen frilansverksamhet och erbjuda mitt kreativa och strategiska kunnande. Och så hoppas jag få tid till att sjösätta affärsdrömmar och projekt som fått stå åt sidan de senaste åren.

Även koncernchefen Joakim Landin kommenterar avhoppet i samma pressmeddelande:

– Vi har haft fantastiska år tillsammans. Sedir har varit mycket värdefull för Garbergs utveckling och vi kommer sakna honom. Vi alla önskar honom lycka till med allt han företar sig framåt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.