Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sex och mordförsök i Nylunds regi

Publicerad: 22 maj 2009, 12:47

”Madly in love” är titeln på Robert Nylunds senaste reklamfilm med en ung kvinna, en gammal man och bröllop. Kampanjen gör reklam för luftiga kuddar från Auping.


Ämnen i artikeln:

Social Club

Reklambyrån bakom kampanjen är Amsterdambaserade Selmore. Det är första jobbet Robert Nylund, regissör på Social Club, gör för dem.
– Jag fick manus i februari, pitchade på det, fick jobbet och cirka två veckor senare spelade vi in, säger Nylund.

Filmen spelades in i Kapstaden på tre dagar. Samtidigt gjorde Nylund fyra andra filmer. En till för samma kund, två för en annan och en till för en tredje kund.
– Det var rätt låg budget, precis som det är med de flesta produktioner i dagsläget, det är rätt extrema budgetar överlag. Genom att slå ihop det gjorde att man får ihop det.

Från början fick Robert Nylund tre olika manus att ta ställning till.
– Det här var det manus jag verkligen förälskade mig i. Det var tydligt och klev lite över gränsen, sånt är alltid kul. De andra var precis som allt annat man ser på tv, rätt safe och lite tråkiga, säger Robert Nylund.

Blev det som du tänkt dig?
– Ja, det här blev det. De andra, ja det hände väll lite under produktionens gång, en del blev lite bättre än vad jag trott och del lite sämre.

Vad var svårt och vad var lätt?
– Handlingen är rätt enkel men det var lite komplicerat i hur man skulle kunna berätta allt på 45 sekunder och samtidigt få känsla för karaktärerna och få in kunden på ett naturligt sätt.

Vad har du tillfört?

– Jag har gjort rätt mycket. Det jag fick från början var mer eller mindre en 3 minuters kortfilm som jag petat ganska hårt i. Det fanns ingen direkt dramaturgi från början och jag har jobbat ganska mycket med karaktärerna.

Auping är ett sängföretag från Nederländerna som producerar sängar som distribueras över hela världen. Kampanjen ska marknadsföra deras nya ventilerande säng- och kuddprodukter.

Auping

Titel: Madly in love
Produktionsbolag: Fat Fred's Filmcompany/Social Club
Execitive producer: Suzanne Huisman
Director: Robert Nylund
Production manager: Emily Scott
Dop: Per Ekberg
Post Production: Hectic Electric/AVP
Music/Music Design: FC Walvisch
Offline editor: Johan Wik
Byrå: Selmore
Byråproducent: Patrick Nelemans
Account: Floor Bongers, Guido van der Meijden
Copy Writer: Niels Westra
AD: Jakko Achterberg
CD: Diederick Hillenius
Kund: Marjan Reitsma & Ton Anbeek

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Social Club

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.