Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

She Creatives startar i Norge

Publicerad: 17 september 2010, 13:05

She Creatives startar i Norge. Linn Ramm Østgaard, grafisk designer, som jobbade i Sverige har adopterat det kvinnliga nätverket till Norge. – Den här idén är så himla bra, säger hon.


Aimee Thomasse och Line Ramm Østgaard startar She Creatives i Norge. Foto: Sigve Aspelund/Tinagent.no

She Creatives är ett nätverk för kvinnliga kreatörer som startades i Sverige 2007 av kreatörerna Karin Ernerot och Jessica Olander. Syftet är att kvinnor ska inspirera och stötta varandra. Nu får nätverket en systerorganisation i Norge, som vill jobba för samma syfte: att lyfta fram kvinnliga kreatörer.

Linn Ramm Østgaard studerade grafisk design på Berghs 2004-2006. Efter det jobbade hon som assistent åt designern Gabor Palotai ett år och därefter på Embrink Design fram till byråns konkurs  förra hösten.
– Då hade jag bott i Sverige i fem år och bestämde mig för att flytta hem till Norge, säger Linn Ramm Østgaard, som jobbar som frilans.

Men det var mycket hon saknade på den norska reklammarknaden jämfört med den svenska.
– Allt är så mycket bättre i Sverige och She Creatives-konceptet är så himla bra. Så jag frågade Karin Ernerot om jag fick adoptera det till Norge, säger hon.

Det fick hon gärna.
–    Jag blev otroligt glad när Linn kontaktade mig och ville dra igång i Norge. Utvecklingen i Sverige har varit organisk sedan starten i Stockholm 2007, två år senare i Göteborg och sedan i våras även i Malmö. Nu ser vi fram emot att inspirera varandra över landgränserna också, säger Karin Ernerot.    

She Creatives Norge hade sitt första evenemang strax före sommaren och hittills har 120 kvinnor gått med. 28 september är det dags för nästa arrangemang, en inspirationskväll på temat Konsten att överbevisa med Marianne Østengren.

– Det finns en styrka i att fortsätta ett koncept som redean finns i Sverige. Vi har redan pratat om att samarbeta, till exempel genom att bjuda in internatioella föreläsare som kan göra ett stopp i båda länderna, säger Linn Ramm Østgaard, grundare av She Creatives Norge tillsammans med Aimee Thomasse, grafisk designer på Blå Design.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.