Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Siba nästa offer?

Publicerad: 16 januari 2012, 09:42

Fabian Bengtsson har varit frontfigur i Sibas omfattande reklamkampanj. Enligt Expressen kämpar bolaget för sin överlevnad.

Foto: Pressbild.

Onoff gick i konkurs i somras. Nu ser det ut som att Siba kan bli nästa offer trots sin stenhårda satsning på tv-reklam i jul. Sibas vd Fabian Bengtsson lägger locket på.


Ämnen i artikeln:

SibaElgigantenExpressen

Siba har drabbats av ekonomiska problem och kassan håller på att tömmas, enligt Exressens granskning.

Bolaget hade en halv miljard kronor i kassan då Mediamarkt inledde sin satsning i Sverige för fyra år sedan.

Sibas senaste bokslut visar att kapitalet har sjunkit till 218 miljoner kronor.

Expressens  granskning visar också att Siba har gått med drygt 200 miljoner kronor i  förlust under de sista fyra åren, där bokslutet fram till augusti  visade en förlust på 72 miljoner kronor.

En starkt bidragande  orsak är att de europeiska kedjorna Mediamarkt och Elgiganten har  prisdumpat varor med hjälp av starka ägare som är beredda att ta  förluster.

Enligt Expressen säger källor inom branschen att Siba är nedläggningshotat.

Enligt  samma tidning har Mediamarkt gått med en miljard kronor i förlust under  sina första fem år i Sverige, men koncernen omsätter hela 200 miljarder  kronor:

– Det är oerhört tufft just nu med två stora spelare med  en offensiv etableringsstrategi och stora butikskoncept, säger Jonas  Arnborg, analyschef på Handelns utredningsinstitut, HUI, till Expressen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SibaElgigantenExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.