Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Silver rekryterar toppnamn

Publicerad: 1 oktober 2010, 10:42

Designbyrån Silver anställer den prisbelönte digitala kreatören CG Neuman. Vd Ulf Berlin ser det som en riktig guld­rekrytering.


Ämnen i artikeln:

Ulf Berlin

truetrue2020-10-10T12:41

– Vi är otroligt glada­ över att ha lyckats få hit CG Neuman till Silver, säger Ulf Berlin, Silvers grundare.

Den andre grundaren tilllika cd, André Hindersson, är lika nöjd:
– CG har en svåröverträffad strategisk kunskap om digitala medier samtidigt som han är en av de vassaste digitala formgivarna i landet, säger han.

CG Neuman har en bakgrund som grundare av webbyrån Moonwalk, som blev Starring och numera heter Syrup. Han har gjort digital identitet åt kunder som H&M, Swedbank, Sveriges Radio, Stadium och ICA. För H&M:s digitala identitet har CG Neuman belönats med priset Utmärkt svensk form.

CG Neuman är själv mycket­ nöjd med den nya arbetsgivaren.
– Silver är unikt med sitt sätt att se den digitala dimensionen av ett varumärke som lika viktig som den fysiska, säger han.
– De jobbar helt integrerat när de arbetar med varumärkesidentiteter och produktkoncept och i flera av uppdragen är den digitala biten central. Det känns som en skitkul utmaning för mig att jobba integrerat och utifrån ett varumärkesperspektiv.

De kunder som CG Neuman börjar arbeta med är SBAB, Svenska Spel och speljättens dotterbolag Playscan, som nyligen har startats för att sälja it-lösningar för ansvarsfullt spelande på den internationella marknaden.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Ulf Berlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.