Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Silver till Lisebergs app

Publicerad: 22 juni 2015, 13:41

Lisebergs app "The fun queue".

Lisebergs app "The fun queue" av Shout och Sticky Beat knycker ett silverlejon i Mobile. Det får juryledamoten Malin Ingevall att jubla. – Det är fantastiskt roligt, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Cannes LionsShoutSticky BeatLisebergCannes Lions 2015

Sverige hade fyra nomineringar i Cannes Lions mobila kategori. Två av dem omvandlades till lejon. Ett silver till Liseberg och ett brons till CP+B med deras "Debattle" för Sveriges Radio.

I juryn satt Malin Ingevall, styrelseledamot i Sticky Beat som hjälpte Shout att ta fram det hyllade mobilspelet "The fun queue" för Lisebergs räkning.
– Det är fantastiskt roligt. Jag fick inte höra diskussionerna kring bidraget men har fått flera positiva kommentarer efteråt. Generellt håller vi i Sverige en hög nivå på våra bidrag utifrån ett användarperspektiv och användandet av smart teknik. Vi håller också ihop våra case på ett bra sätt med tydlig koppling till varumärket och målgruppen, säger hon.

Tycker du att ni förtjänar en finare valör?
– Jag är ju partisk, så det tycker jag så klart. Den är så pass smart tänkt och tar vara på det unika i mobilen. Men vi är supernöjda med ett silver. Det är en jättefin medalj att få.

Trots att det "bara" blir två lejon i Mobile tycker Malin Ingevall att de svenska byråerna ska vara nöjda med sina inskick.  
– Det är hård konkurrens och juryn är tuff. Många föll ut precis innan shortlist men tog sig väldigt långt på vägen. Jag är stolt över Sverige.

Grand Prix i kategorin går till Googles Cardboard som är en budgetvariant av ett par VR-glasögon. De kan byggas ihop genom mobilen och en särskilt framtagen kartongbit.
– Den är en värdig vinnare, säger Malin Ingevall.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.