onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sir Martin Sorrell har full vind i WPP-seglen

Publicerad: 29 augusti 2013, 08:53

Foto: Pontus Höök.

WPP höjer sina tillväxtmål efter att verksamheten redovisat en 19-procentig vinstökning (vinst före skatt) till 427 miljoner pund under det första halvåret. Verksamheten visar också på en 5-procentig omsättningsökning under juli.

Ämnen i artikeln:

WPPSir Martin SorrellReklam

KB

Karl-Johan Byttner


WPP rapporterar en omsättningsökning på 7 procent till 5,3 miljarder  pund under det första halvåret 2013 – här bör nämnas att den organiska  tillväxten stod för 2,4 procent, enligt brittiska The Guardian.

Sir Martin Sorrel kunde inte låta bli att ge en passning inför den kommande sammanslagningen mellan Publicis och Omnicom:
–  Potentiella kunder, och kanske ännu viktigare personliga konflikter,  blir avsevärda. Vi räknar med att en sammanslagning ger oss och andra  konkurrenter utökade möjligheter, säger Sir Martin Sorrell till The  Guardian.

WPP har meddelat att den organiska tillväxten under  juli låg på 5 procent, vilket var något högre än den beräknade  tillväxten för helåret – 3 procent.

Så här skriver bolaget:
”Det  har varit en inbromsning av tillväxttakten hos snabbväxande marknader  som Asien- Stilla Havs-regionen, Latinamerika, Afrika, Mellanöstern och  Central- och Östeuropa, men detta kompenserades mer än väl av en  påtaglig förbättring i omsättningsökningen hos de mer mognare  marknaderna Nordamerika och Storbritannien under det andra kvartalet.”

WPP:s Nordamerika-verksamhet redovisade en omsättning på 954 miljoner pund under Q2.

Västeuropaverksamheten hade det dock kämpigare och  backade med 1,2 procent till en total på 667 miljoner pund under Q2.

Här  gick visserligen länder som Tyskland och Turkiet starkt, medan  Frankrike, Spanien, Italien och Grekland har det tufft.

Asien  Stilla Havs-regionen, Latinamerika, Afrika och Mellanöstern ökade med  5,2 procent till 824 miljoner pund, vilket var en minskning i  förhållande till Q1 då ökningen låg på 7,8 procent.

Av WPP:s alla  verksamheter var det endast pr-biten och public affairs som backade. PR-intäkterna sjönk med 3,1 procent under Q2 och 3,6 procent under första halvåret.

Annonsering- och mediebolagsverksamheten stod för 41 procent av bolagets totala intäkter på 5,3 miljarder pund
.
De  totala intäkterna för hela verksamheten ökade med 4,7 procent i  förhållande till Q2 förra året, medan ökningen under Q1 jämfört med Q1 förra året landade på 3,9 procent.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev