Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sista filmerna för Radiotjänst

Publicerad: 20 februari 2012, 11:03

Draft FCB har belönats med otaliga priser för reklamen för Radiotjänst.
Byrån gick i graven i höstas.
Här är de sista filmerna som nu rullar ut.


Ämnen i artikeln:

DraftFCBRadiotjänst

Reklambyrån Draft FCB lades ner i höstas och Radiotjänsts kommunikationschef Per Leander blir verksamhetschef på Barncancerfonden.

Nu släpps de sista reklamfilmerna i samarbetet som arbetsgruppen från tidigare Draftfcb och uppdragsgivaren Per Leander hos Radiotjänst gör tillsammans.

– Budskapsmässigt är de en återgång till enkelheten som fanns i Kören-filmerna från 2008-2009, även om det inte är en kör som står för "buset" denna gång. Istället uppviglar Radiotjänst förbipasserande människor till att tacka ett "offer" som pekas ut på handskrivna skyltar. Tanken är att symboliskt visualisera hur alla har glädje av varandras insatser i det demokratiska system som public service är, säger Jesper Eronn, copywriter.

– Inspirationen till idén kommer ifrån det klassiska buset att sätta en "sparka mig"-lapp på ryggen. Sen gjorde vi helt enkelt om det till ett snällt bus istället.

Filmerna, med dolda kameran-touch är regisserade av Andreas Tibblin på Esteban.

– Just hans erfarenheter från "Blåsningen" gjorde honom extra lämplig för jobbet, säger Jesper Eronn.

Arbetsgruppen

Reklambyrå Draft FCB Produktionsbolag Esteban Uppdragsgivare Per Leander Regissör Andreas Tibblin AD Andreas Englund Copy Jesper Eronn

Projektledare Johan Gernandt

Producent Olof Barr

Övrigt Marcus Sundquist, byråproducent, Colony

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

DraftFCBRadiotjänst

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.