Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sisters stoppar kampanjer

Publicerad: 20 oktober 2011, 14:02

Sisters ska kapa marknadsföringskostnaderna med 40 procent. Nu stoppar man inplanerade kampanjer. – Vi har haft planerade utomhus- och printkampanjer för våren och resterande delen av året som vi nu har stoppat, säger Brothers & Sisters vd Yongan Kim till Resume.se.


Retail and Brands genomför en strategisk förändring av konceptet Sisters. Anledningen är att Sisters inte har nått upp till lönsamhetsmålen.

Samtidigt ökar man fokus på Brothersbutikerna. Av de 52 kombinerade Brothers/Sisters-butikerna kommer nu åtta av dessa att bli rena Brothersbutiker. De 44 andra butikerna kommer att byggas om så att Sisters del av den totala butiksytan minskas. En fristående Sisters-butik kommer dessutom att stänga.
– Antalet Sistersbutiker kommer dessutom att reduceras ytterligare på sikt. Effekterna av åtgärderna vi nu vidtar innebär att nio medarbetare som i huvudsak arbetar med utveckling av det interna sortimentet blir övertaliga. Kostnader för marknadsföring minskar med 40 procent och medför också att ytterligare marknadsföringsresurser överförs till Brothers, säger Brothers & Sisters vd Yongan Kim, i ett pressmeddelande.

För att kapa marknadsföringskostnaderna stoppar Sisters nu inplanerade kampanjer.
– Vi har haft planerade utomhus- och printkampanjer för våren och resterande delen av året som vi nu har stoppat, säger Yongan Kim till Resume.se.

Printkampanjen var bland annat tänkt att köras i Amelia.

Hur påverkas personalen på marknadsavdelningen?
– Under tid kommer vi att banta marknadsavdelningen på ett eller annat sätt. Men det är något som kommer att ske under tid.

Exakt hur förändringarna på marknadsavdelningen kommer att se ut kan Yongan Kim i nuläget inte svara på.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.