Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sitrus säljer byrå i Ukraina

Publicerad: 27 juni 2017, 08:42

Contentbyrån Sitrus säljer sitt dotterbolag i Ukraina till grundaren Sergej Belinski.


Ämnen i artikeln:

Sitrus AgencyNordic MorningUkrainaContentbyråer

Sitrus har under ett antal år ägt och drivit en dotterbyrå i Ukraina som är specialiserad på apputveckling flr webb och mobil. Nu väljer de att sälja tillbaka bolaget till grundaren Sergej Belinski som återvänder till byrån efter tre års frånvaro.

– Det här är en underbar möjlighet och en nystart både för mig och för de anställda. Jag har valt att kalla företaget för July.agency för att markera att det var i månaden juli vi blev självständiga. Tanken är att gå från den produktionbolagsroll våra gamla ägare gav oss och utvecklas mer mot att vara en tech-startup säger Sergej Belinski i en kommentar.

Företaget grundades av Sergej och Natasha Belinski 2004. Nordic Morning-koncernen köpte verksamheten 2008 som döptes om till Sitrus Ukraine. I dag har bolaget 14 anställda.
– Våra kunders förändrade behov gör den här affären logisk. På det här viset kommer vi att kunna erbjuda starkare och mer värdefull service för våra kunder på den nordiska marknaden, säger Andreas Dahlin, tf. vd på Sitrus.

Tidigare i våras beslutade Sitrus att stänga ner kontoren i Göteborg och Malmö.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.