Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Skandia tar kampen mot sjukskrivningar i Tillsammans första kampanj

Publicerad: 6 november 2017, 12:25

I dag släpper Skandia sin första kommunikationskampanj framtagen av Skandias nya huvudbyrå Tillsammans.


Ämnen i artikeln:

TillsammansSkandiaReklamkampanjReklam

Det är den första kampanjen baserat på det nya koncept som Tillsammans har tagit fram, som syftar till att lyfta Skandias tjänstepensioner.

– För oss har det varit viktigt att lyfta fram en av de största fördelarna med vår tjänstepension: den förebyggande hälsoförsäkringen. Den har halverat sjukskrivningarna bland våra kunder på tio år, säger Stina Liljekvist, marknadschef på Skandia i en kommentar.

Sjukskrivningar är innebär inte bara mänskliga motgångar plan, utan också samhällsekonomiskt. Sjukskrivningarna kostar 57 miljarder årligen. Genom förebyggande åtgärder hade 19 miljarderna kunnat sparas.  Något som Tillsammans har tagit fasta på i den första kampanjen.

– I Skandias pensionserbjudande finns något de är ensamma om. En hälsoförsäkring som förebygger sjukskrivningar. Vi kände att denna del av Skandias erbjudande var viktigt att kommunicera. När du jobbar hårt med din dröm, så kan det svårt att förstå när du kör på för hårt, säger Fredrik Svensson, kundansvarig på Tillsammans i en kommentar.Kampanjen kommer att gå i tv, print, digitalt och nativeartiklar med Anders Hansen, författaren till storsäljaren 'Hjärnstark'. Det har också föranletts av en debattartikel på Dagens Industri av vd:n Frans Lindelöf samt ett pr-arbete som bland annat resulterat i över hundra nyhetsartiklar.

Arbetsgrupp
Tillsammans
Kundansvarig: Fredrik Svensson
Produktionsledare: Sofia Göthlin
Copy: Leo Magnusson
AD: Kjell Doktorow
AD: Felix Jaak Nilsson

B-reel Films
Regissör Olof Lind
Producent Anisa Dzindo
Fotograf Sophia Olsson

Skandia
Marknadschef: Stina Liljeqvist
Projektledare: Tina Odgaard

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.