Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Skandinavisk New York-trojka vann "Young Guns Of The Year"

Publicerad: 18 december 2012, 20:16

Rasmus Wängelin, Rasmus Keger och Morten Halvorsen på R/GA New York

Den norsk-svenska trion Rasmus Wängelin, Rasmus Keger och Morten Halvorsen på R/GA New York vann två guld och tog hem "Young Guns Of The Year" på för sin Adam Tensta-kampanj. Ta del av alla svenska vinnarna under "The 2012 YoungGuns Award" på Resumé.


Ämnen i artikeln:

Rasmus KegerR/GA

"The YoungGuns Award" är en världsomspännande tävling for kreatorer över hela varlden som är under 30 år. Flera svenska vinnare finns på listan över prisade kreatörer.

Mest lyckosamma blev den svenskarna Rasmus Wängelin och Rasmus Keger som tillsammans med normannen Morten Halvorsen och amerikanskan Joanna Crean tog hem hela fyra priser.

Kvartetten från R/GA New York vann två guld och ett silver för den virala kampanjen "One copy song". En kampanj för den svenska rap-artisten Adam Tensta som fått stor internationell spridning.

Arbetsgruppen tog även hem det mest prestigefulla priset "Young  Guns of the Year".

– Vi är väldigt glada att vi fick så många priser och det känns helt fantastiskt roligt att vi blev "Young Guns Of The Year". Speciellt eftersom det var tuff konkurrens. Många bra bidrag som man sjalv önskar att man hade jobbat på. Nu sitter jag och Morten och firar på jobbet och har slängt konfetti i hela kuben som vi jobbar i. Våra kollegor hamrar i väggen och ber oss stänga av de Norsk-Svenska folkvisor som vi spelar på högsta volym. Ville spela Adam Tensta låten, men den finns bara i ett exemplar och vi har den inte just nu, tyvärr, säger Rasmus Keger till Resumé.

Vad i lösningarna ligger bakom vinsterna?
– Jag tror att andledningen att "One Copy Song" vann är att idén bygger på något som alla kan kanna igen sig i. Skivsläpp eller singelsläpp känns inte spännande längre när man har tillgång till musik 24 timmar om dygnet via Spotify och Youtube. Det var något magiskt med att vänta på ett skivsläpp för några år sedan. Och tror också att en anledning är att vi använde Facebook på ett nytt sätt, vi gjorde låten exklusiv istället för försöka sprida låten på Facebook.

Svenska pristagare under The 2012 YoungGuns Award


Rasmus Keger och Rasmus Wängelin, R/GA New York, "Young Guns Of The Year", 2 guld, 1 silver, 1 brons för kampanjen "One copy Song"

Erik Högfeldt och Petter Hernmarck, Droga5 i NYC.  2 silver för kampanjen "Puma WhitePaper"

Johan Larsson, Ebba Hultengren, Viktor Waldas och Devi Brunson, Prime, 1 silver för kampanjen "Beauty Share"

Viktor Waldas, Malin Severin och Carl Adam Frisk, Prime, 1 silver för kampanjen "Kids Kitchen"

Johan Larsson, Prime, 1 silver för kampanjen "Plumbers without borders"

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rasmus KegerR/GA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.