Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Skänkte jättegaget till barnhem

Publicerad: 24 augusti 2011, 14:58

Kjell Bergqvist nobbar vanligtvis reklamjobb. Men när Eniro lockade med ett jättebelopp tackade skådespelaren ja. Och skänkte det enorma gaget till ett barnhem i Thailand.


Ämnen i artikeln:

Eniro

Kjell Bergqvist i SVT:s ”Här är ditt liv” i lördags. Foto: SVT.

I Ingvar Oldsbergs ”Här är ditt liv” i lördags, med Kjell Bergqvist, avslöjades det att den 57-årige skådespelaren skänkte bort alla pengarna han fick för Eniro-reklamfilmerna 2008.

–  Kjelle ringde och frågade, för det var groteska pengar det handlade om: ”Tycker du att jag ska ta det? För det är jättemycket pengar”, berättade vännen, regissören Ulf Malmroos, i programmet.

– Poängen med det är inte att det var jättemycket pengar för Kjelle, utan det Kjelle gjorde med pengarna när han fick dem, för han förhandlade till sig ett enormt gage. De pengarna skänkte Kjelle till bland annat ett barnhem i Thailand, fortsatte Ulf Malmroos.

Bergqvist berättade att han blivit erbjuden mycket pengar förr för reklamfilmsjobb – men tackat nej.  Som skådespelare är det lätt att bli ett utnött ansikte.

– Men i det här läget kände jag att det var så mycket pengar att jag kände: Jag har inte mage att tacka nej till detta. Jag ska jobba tre timmar och få gigantiskt mycket pengar som kan göra så jävla mycket nytta någon annanstans. Jag går till jobbet har roligt tre timmar och kan skänka bort en jättesumma pengar, sa Kjell Bergqvist.

Vännen Sussie Jansson, som driver barnhemmet, berättade att Kjell Bergqvist skänkt över 300 000 kronor ur egen ficka.

Eniro-filmerna med Kjell Bergqvist regisserades av Felix Herngren.

Kolla klippen nedan:

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Eniro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.